Varför Prowash?

Receptet är lika enkelt som det är svårt.

Kombinera Sveriges största och snabbaste serviceorganisation, med marknadens mest driftsäkra och innovativa tvättar, samt en stor portion passion och engagemang för det vi jobbar med. Sätt utveckling och miljö som ledord. Då får du Sveriges bästa samarbetspartner för fordonstvätt.

Vår organisation

Vi har 100 medarbetare i Sverige och Finland – proffsiga, kunniga och engagerade i att hjälpa våra kunder med sina tvättanläggningar.

Självklart så har vi servicetekniker som snabbt är på plats om det skulle hända någonting. Men inte nog med det – vi har också resurser som kan hjälpa till med alla övriga frågor som dyker upp när man driver fordonstvätt – vi har bland annat miljöexperter, experter på tvätteknik och projektledare som hjälper till vid uppstart av en tvättanläggning.

Vår produkt

Utvecklingen inom både teknik, funktion och miljö går ständigt framåt och Prowash fortsätter att vara marknadens mest innovativa företag.

Washtec är marknadsledaren inom fordonstvätt, både i Sverige och globalt. Våra maskiner bedöms som driftsäkrast och de som ger bäst tvättresultat.

ADAC, som är Europas största bilägarorganisation med över 18 miljoner medlemmar, har gett oss pris för våra mjuka SofTecs-borstar, som rengör bättre, men samtidigt är mycket skonsammare för lacken, än andra borstar.

Vårt miljöengagemang

Vi leder utvecklingen i Sverige inom biltvättsindustrin. Till exempel så var vi först på den nordiska marknaden att bli Svanen-godkända. Över 80% av alla Svanen-godkända tvättanläggningar i Sverige har levererats av oss.

Att tvätta bilen påverkar miljön, påverkan kan vara mer eller mindre stor. Framför allt har hemmatvättandet av bilen på garageuppfarten en stor negativ påverkan, vilket många inte inser. Att tvätta sin bil i en professionell tvättanläggning är betydligt miljövänligare. Upp till 90% av skadliga ämnen tas om hand i en professionell tvättanläggning, som annars går ut i sjöar och vattendrag. För oss är det självklart att hela tiden sätta miljön i fokus och vi arbetar ständigt med att minimera vår miljöpåverkan. Över 12 000 bilar tvättas varje dag i våra anläggningar runt om i Sveriges och våra biologiska reningsanläggningar renar 1,8 miljoner liter vatten – varje dag!